TAMPLARIE PVC

LINISTEA CAMINULUI TAU STA IN FERESTRELE TALE

Salamander Industrie-Produkte GmbH, cu sediul social în Türkheim, Unterallgäu, GERMANIA se înscrie în rândul producătorilor europeni de top de sisteme de ferestre şi uşi. Din postura sa de partener de încredere, Salamander se raliază la necesităţile clienţilor săi, prin calitate, o mare disponibilitate de livrare, servicii competente şi un program de produse performant. Cu sistemele Salamander, Brügmann si bluEvolution , clienţii Salamander beneficiaza de o gama completa de produse pentru construcţii noi de locuinţe şi edificii dar si pentru constructii aflate in stadiul de renovare.

Descopera produsul de care ai nevoie sau contacteaza unul din specialistii nostrii

Salamander

1. Salamander Streamline

1. Salamander Streamline 76 mm, disponibil in varianta cu 5 si 7 camere de izolare pentru rama si pentru cercevea. Acest sistem asigura o calitate superioara in ceea ce priveste protectia termica si fonica, iar stabilitatea ferestrelor poate asigura o durata de viata de pana la 50 de ani.

Daca veti opta pentru profilele Salamander Streamline, atunci acestea pot asigura un coeficient de izolare ideal. Linia Streamline cu cinci camere are o latime de 76 mm, clasa A pentru grosimea peretilor, poate reprezenta solutia tehnica ideala la un pret avantajos.

Sistemele de acest tip se folosesc pentru ferestrele termopan cu o deschidere simpla, batanta, oscilo batanta, pivotanta sau usi de termopan cu deschidere interioara si exterioara, culisant-batanta sau armonica.

Date tehnice:

 • 76 mm adancime constructiva,
 • 5 sau 7 camere de izolare,
 • 2 garnituri,
 • Uf=0,86 – 1,3 W/m2K,
 • protectie fonica pana la 47 dB,
 • rezistenta la furt clasa 2
Salamander Streamline 76mm – 7 camere  
Salamander Streamline 76mm – 5 camere – drept si rotund
2. Salamander BluEvolution

2. Salamander BluEvolution 92 mm, cu 6 camere de izolare atat in ceea ce priveste rama, cat si cerceveaua. Salamander BluEvolution reprezinta o noua clasa de profile creat pentru a oferi un transfer termic optim si un confort termic apropiat de ideal. Cu cat acest transfer termic catre interior sau exterior este mai mic cu atat confortul unei locuinta este mai mare din punct de vedere termic, iar costurile pentru incalzire pot fi din ce in ce mai mici. Produsele din gama BluEvolution sunt orientate spre viitor, au un design pragmatic, ideale pentru urmatoarea generatie de ferestre. Aceste produse au o inaltime mica, de numai 118 mm, iar aceasta dimensiune, permite suprafete vitrate mari. Totodata, aceasta categorie de produse poate indeplini toate criteriile in ceea ce priveste partea ecologica, avand o suprafata superdensa, produsa in Germania.

Date tehnice:

 • adancime de constructie = 92 cm,
 • 6 camere cu aranjare inteligenta,
 • 3 garnituri de etansare ce pot influenta foarte mult performantele tehnice.

In cazul unei ferestre normale, putem ajunge la o valoare Uw de 0,83 W/m2K. Insa prin utilizarea unei tehnici superioare de izolare si a unei armaturi termice ideale se pot atinge in cazul acestor ferestre si valori de 0,73 W/m2K. Datorita tehnicii de creare, veti avea posibilitatea de a utiliza un pachet de sticla cu o grosime de pana la 60 mm.

Profilele Salamander sunt cele ce pot indeplini si cerintele celor mai exigenti si creativi arhitecti. Acestea sunt cele ce pot accentua tusele moderne si ofera si posibilitatea de a fi montate in cazul unor cladiri istorice, daca acestea vor fi renovate, respectand toate normele de protectie.

Solutiile pe care le aveti la dispozitie sunt multiple, iar specialistii in acest domeniu propun modalitati eficiente prin care veti avea posibilitatea de a innobila orice fatada sau spatiu interior. Totodata, optand pentru aceste produse veti avea posibilitatea de a va pune amprenta asupra montarii si alegerii produselor, iar distribuitorii vor tine cont de ideile si cerintele pe care le aveti.

Produsele de acest tip se pot regasi intr-o gama cat se poate de variata si putem aminti de: forme clasice, ferestre segmentate, arce, asimetrice, geamuri rotunde, triunghiuri, ferestre mari, armonice, usi culisante. Astfel, vedem ca posibilitatile de achizitionare sunt nelimintate, ceea ce inseamna ca veti gasi cu siguranta ceea ce va intereseaza, atunci cand veti dori sa optati pentru aceste produse. Referitor la culorile pentru care puteti opta, putem aminti de culorile padurii, nuante de nisip, nuante naturale, prin care veti avea posibilitatea de a aduce in casa dumneavoastra tonuri vesele.

De asemenea, veti avea posibilitatea de a personaliza in cel mai eficient mod exteriorul ferestrelor, in cazul in care cladirea in care veti dori sa le montati detine o arhitectura mai speciala. Aveti la dispozitie o paleta variata de culori, iar costurile pentru sistemele de acest tip pot fi foarte avantajoase.

Pentru aceste sisteme termopan, INCERC Romania, a stabilit o durata de viata de 50 de ani. Garantia lor de fabricare este de 5 ani. Aceste profile au o rezistenta sporita pentru caldurile toride, temperaturile scazute, furtuni si ploi toride. Intretinerea lor este minima si facila. Sistemele de acest tip pot raspunde si standardelor europene de calitate, sunt confirmate de insemnele de verificare RAL si de certificatul DIN ISO 9001.

Cu siguranta stiti ca o fereastra executata si montata corect ar trebui sa va aduca o serie de beneficii in ceea ce priveste confortul termic si poluarea sonora din locuinta dumneavoastra. Acest lucru se intampla in cazul in care veti opta pentru o fereastra ce are in componenta profile PVC Salamander, feronerie Roto sau Siegenia. Exista de asemenea, anumite reguli ce vor trebui respectate de catre producator pentru ca dumneavoastra sa aveti posibilitatea de a va bucura de o fereastra de calitate superioara. In aceste conditii, mai putem adauga ca procesul tehnologic al fabricarii ferestrei si montajul acesteia, vor trebui sa fie supuse unor reguli pentru eliminarea eventualelor neplaceri. Aici facem referire la: condens, etansare proasta, pierdere de caldura sau instabilitate in timp.

Profilele PVC Salamander sunt:

 • fabricate in Gemania, respectand toate standardele de calitate si design,
 • agrementate de standardele de calitate pentru Europa,
 • agrementate de catre INCERC pentru Romania.

Salamander

Profilele PVC Salamander se armeaza cu otel zincat cu o grosime de 1,5 mm sau 2 mm in functie de structura acestui profil si de utilitatea sa. Pentru a verifica existenta acestei armaturi in profil, puteti cere celui ce monteaza ferestele sau usile sa scoata unui din suruburile prin care s-a prins otelul de profil.

Evacuare apei se va face prin slituri de 5X20 mm ce se executa in interiorul unui profil, pe laturile orizontale sus si jos. Aceste slituri se fac la 50 mm fata de colt, avand o distanta intre ele de 1200 mm. Referitor la sliturile exteriore putem adauga ca se vor da la aceeasi dimensiune si pot fi mascate cu capace. Pe toc, in locul acestor slituri exterioare se pot executa slituri in parte de jos a ramei in situatiile in care motajul permite acest lucru. In aceste conditii, este necesar ca montajul sa fie prevazut cu un inaltator si ramane spatiu intre profil si pervazul exterior.

O tamplarie din PVC poate etansa mult mai bune un sistem decat in cazul utilizarii unei tamplarii din lemn. Insa, este indicat ca aceste sisteme sa fie prevazute cu elemente de aerisire controlata. Aceste elemente de aerisire pot fi facute prin gauri de aerisire pe cercevea, cu garnituri speciale. Garniturile speciale, vor fi mai mici decat garniturile obisnuite, plasate in partea superioara a ferestrei sau in sistemele speciale de aerisire. Sliturile utilizate pentru scurgerea apei si gaurile pentru aerisire se pot verifica prin vizualizarea elementelor de tamplarie, inainte ca sisteme sa fie montate.

Aceste elemente din categoria tamplariei PVC Salamander sunt prevazute cu garnituri de etansare, pentru o izolare termica si fonica ideala. In cazul sistemului Streamline putem aminti despre etansarea cu doua garnituri de bataie, intre rama si cerceveaua ferestrei. Mai putem aminti si de o garnitura de etansare pentru exteriorul geamului si o bagheta pentru interiorul geamului. Pentru sistemele BluEvolution etansarea se va face cu trei garnituri de bataie, sticla fiind izolata in acelasi mod. Elementele fixe ale ferestrei au garnituri de etansare la interiorul si la exteriorul geamului.

Condensul isi face aparitia ca urmare a trei factori, printre care putem aminti: umiditatea interioara, temperatura aerului din interior si temperatura aerului din exterior. In situatia in care intr-o bucatarie se gateste intens atunci exista posibilitatea de a se forma condensul. De asemenea aceasta posibilitate exista si in situatiile in care amintim de umiditatea din baie. O temperatura interioara scazuta, profilele sau garniturile cu deficiente pot fi factori favorizanti. Insa nu este cazul profilelor Salamander, deoarece acestea sunt recunoscute pentru faptul ca pot preveni situatiile de aparitie a condensului. De asemenea, este indicat sa tineti cont si de faptul ca aerisirea zilnica este foarte importanta si trebuie facuta in mod corect. Totodata sunt importante si garniturile sau sistemele de aerisire automata, iar acestea nu vor trebui sa lipseasca niciodata.

Feroneria reprezinta elementul ce asigura inchidere si deschiderea perfecta a elementelor de tamplarie, reprezentand o parte foarte importanta. Ele vor trebui sa fie actionate usor, fara sa agate. Totodata, trebuie sa contina balamale inferioare si superioare, maner de actionare si mecanism de actionare. Este indicat ca pentru sistemele termopan pe care le achizitionati sa optati pentru o feronerie germana, de calitate. Sunt indicate feroneriile de tipul Siegenia sau Roto NT, recunoscute pentru beneficiile pe care le pot oferi in componenta cu profilele Salamander.

Montajul acestor elemente de tamplarie se face in golul zidariei. In aceste conditii, fereastra sau usa vor trebui sa fie mai mici cu 10 – 30 mm fata de golul de zidarie, pentru a se incadra perfect. Acesti 10 – 30 mm se vor etansa mai apoi cu spuma poliuretanica ce va asigura de asemenea si protectie termica. Referitor la prinderea ramei in zidarie, putem adauga ca se va face prin dibluri ce vor gauri grosimea tocului, care mai apoi se vor acoperi cu capacele din plastic.

MEREU LA DISPOZITIA TA

CRISTIAN PIRVU
REPREZENTANT TEHNIC/COMERCIAL

Telefon/WhatsApp 0745.613.661

cristian.pirvu@magazintamplarie.ro

Program de lucru

Luni – Vineri : 9.00 – 18.00

Clienții noștri

Suntem privilegiați să lucrăm cu firme multinaționale, dar și companii antreprenoriale importante din România

Contacteaza-ne pentru o oferta de pret

Preocuparea noastra principala este de a multumi clientii nostri. Orice intrebari , comentarii , sau nelamuriri pe care le aveti sunt foarte importante pentru noi .